Omplacering & Jourhem

Ibland tar livet en annan väg eller familjsituationen förändras plötsligt och man måste hitta ett nytt hem åt sina djur. Vi på Feline Good rekommenderar att man försöker hitta ett nytt hem privat om det är möjligt bland sina vänner och familj.

Man kan man försöka omplacera eller hitta ett tillfälligt boende eller en fodervärd åt sina djur. Tänk på att det är vanligast för djuruppfödare att söka fodervärdar åt sina avelsdjur som planeras få enbart ett begränsad antal kullar genom ett innackorderat fodervärdsavtal. Det är vikigt att specificera hur lång man ska ta hand om katten, om det handlar om ett avelsdjur, om katten är stereliserad eller ska bli efter ett antal kullar, om man får ha katten på olika utställningar osv. Logga in på Mina Katter för att ladda ner blanketten 1025 – Fodervärdsavtal för raskatt med SVERAK-stamtavla.

Sedan kan man försöka sälja djuret genom Blocket till exempel. Läs igenom deras tips när du köper och säljer djur, konsumentlagarna samt deras exempel på ett digitalt köpekontrakt mellan privatpersoner. Till sist kan man försöka hitta ett omplaceringshem genom olika lokala föreningar som kan ta emot katten eller förmedla kontakten med nya ägare eller ett jourhem. Vi ansvarar inte för informationen angiven av hemsidorna nedan.

Om du vill lägga till er omplaceringshem till denna lista eller uppdatera uppgifterna kontakta oss.

Omplacering
Vi på Feline Good förmedlar inte kontakten med Omplaceringshem, Jourhem, Länsstyrelsen, Socialtjänsten eller Polisen.
Kungsbacka

Jourhem för djur
Kontakta Kvinnofridslinjen på 020-50 50 50 om du utsatts för hot, våld och sexuella övergrepp så kan du få stöd och hjälp med hänvisning till skyddade boenden. Om du har djur som inte kan vara på det skyddade boendet så kontaktar kvinnojouren, polisen eller socialtjänsten VOOV.
- Det är kvinnojouren, polis eller socialtjänsten som kontaktar VOOV, inte du som våldsutsatt.
- VOOV placerar djur vid uppbrottet, alltså när du väljer att lämna relationen. VOOV tar inte emot djuret innan uppbrott har skett.
- Kontakta alltid kvinnojour och/eller socialtjänsten när du lämnar relationen.
- Du meddelar kvinnojour/socialtjänsten att du vill placera ditt djur via VOOV.
- Kvinnofridslinjen har viss information om vilka kvinnojourer som ger dig möjlighet att bo med djur på det skyddade boendet och vilka kvinnojourer som samarbetar med VOOV.
- VOOVs jourhem är kontrollerade av VOOV och har tystnadsplikt.
- För mer information kontakta VOOV direkt och dubbelkollar att informationen ovan stämmer fortfarande. Vi på Feline Good förmedlar inte kontakten med VOOV, Omplaceringshem, Jourhem, Kvinnofridslinjen, Kvinnojour, Socialtjänsten eller Polisen.
VOOV - Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta 

Betalning av veterinärkostnader
Du kan fråga om man kan betala på faktura eller delbetala veterinärkostnader genom veterinärkliniker, djursjukhus, djurförsäkringar eller deras samarbetspartners så som olika långivare. Jämför deras villkor och olika krav om inkomst och betalningsanmärkningar.

Fonder & Ekonomiskt stöd för veterinärkostnader

Kattschampo

1 of 4

Shampoo Cade Premium: Behandling mot Mjäll

Tvättar genom att behandla mjäll samtidigt som den är läkande och antiseptisk. Vi rekommenderar att du använder vid behov som den första schamponeringen. Det är viktigt att massera in väl och låt verka under minst 2-5 minuter.

Köp nu

Färgförstärkande Schampo

1 of 4

Aisance Lotion Spray: Effektiv Uppfräschning

Detta torrschampo har rengörande och deodoriserande effekt utan sköljning. Rekommenderas för äldre katter, katter som inte tål att badas och nyförlösta katter. Kan användas som uppfräschning av din katt innan utställningen.

Köp nu

Kattbalsam, inpackning & pälskur

1 of 4